Beagle.ro

...pentru iubitorii rasei beagle
Acum este Joi Sep 09, 2010 9:43 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Temperamentul - bata-l vina!
MesajScris: Joi Feb 25, 2010 2:58 pm 
Beagleutz

Ne confruntam cu o mare problema: atunci cand o lasam pe Bella singura acasa.
Are deja 4 luni jumatate si s-a cam obisnuit sa-i fie tot timpul cineva prin preajma. Am invatat-o treptat, am mai lasat-o singura, ne-am intors, totul ok.
Dar de cateva zile, serviciul nu-mi permite sa ajung destul de repede acasa si asa ajunge sa ramana vreo 3-4 ore singura.
Azi a fost cireasa de pe tort: a dat iama in bucatarie (se pare ca a putut deschide singura usa), a facut un ditamai "felul doi" in camera de zi, ne-a tras fata de masa cu tot ce era pe masa pe jos, a tarat gunoiul prin toata casa....
Plus ca o auzeam de afara cum urla si plange :( .

Ea are parte de miscare zilnic, pana plecam la servici are deja 2 ore de stat afara si de miscare, i-am cumparat Kong, are zeci de jucarii, oase de piele pentru ros, patut, apa, tot ce-i trebuie. Mai putin stapanii :D .

V-as ruga din suflet sa-mi dati niste sfaturi despre cum ati reusit voi sa va invatati "copiii" sa stea cuminti acasa. Ar fi absurd sa ma astept sa fie totul ok de fiecare data cand ajungem acasa si nu ma deranjeaza sa sterg si sa fac curat dupa ea, dar macar sa o facem sa inteleaga ca nu e lasata singura in codru si ca ne vom intoarce tot timpul la ea inapoi!

Sus
 Profil E-mail  

Subiectul mesajului: Re: Temperamentul - bata-l vina!
MesajScris: Vin Feb 26, 2010 6:25 pm 
Beagleutz

problema e veche.... si noi am avut multe probleme de gunul asta: Uci a ros de la telecomanda, la fire, poze si contracte sau facturi, sa nu mai zic de plinte si pampersi...incepuse sa ne fie frica sa ne intoarcem acasa, ne gandeam Ce o mai fi ros Uci? era dezastru de fiecare data
apoi am aplicat metoda unui dresor: ieseam pe usa, stateam 5-10 minute, apoi ne intorceam. daca facuse prosti o certam cu "NU e voie!" si o duceam cu botul in ce facuse, iar daca fusese cuminte ii dadeam o recompensa (boabe/carnita). si repetam figura de 2 ori.
incet , incet a inceput sa nu mai faca prosti. intai a prelungit timpul de stat cuminte apoi s-a dezvatat de tot.
dar am observat ca mai e ceva important: inainte sa o lasam singura ne asiguram ca a fost afara si a mancat. daca nu facem asta riscam sa gasim iar dezastru (cred ca se razbuna)
acum au fost dati cand a stat si 8 ore singura si cuminte

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Lun Mar 01, 2010 11:54 am 
Beagleutz

Huh, deci exista speranta :D !
M-am mai documentat si eu in privinta asta si sunt optimista ca va invata!
Deocamdata nu mai avem curajul s-o lasam singura mai mult de o ora - 2, mai bine o ducem la cineva acasa, macar acolo e supravegheata.

Am observat o chestie ciudata: daca o cert - pe buna dreptate! - de razbunare, face pipi in pat :shock: . Si nu s-a intamplat numai o data...

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Lun Mar 01, 2010 12:21 pm 
SuperBeagle

noi ne-am facut pur si simplu odata curaj si l-am lasat singur in casa .. avea in jur de 7luni si era prima oara cand ramanea singur acasa pt ca pe perioada verii si umpic din toamna a stat in curte si nu voia cu niciun chip sa stea in casa.. in ziua aia ploua si.. a dormit pana am venit! :lol:
recunosc , uneori plange dupa noi si jumatte de ora , dr alteori doarme dus! noi mereu cand plecam ne asiguram ca a mancat, a iesit pe afara etc . nu am avut parte de razbunari.. a facut pipi in pat cand era mic l-am certat si a coborat nu s-a mai urcat doua nopti .. oricum un beagle nu prea e de stat in pat.. le cade paru f rau mai ales in perioadele astea de naparlire.. mai bine o invatati undeva in living si eu eram entuziasmata sa dorm cu el doar ca am realizat ca nu e prea ok ma trezeam oricum cu el tragandu-ma de par sau ma musca de nas etc :lol: si parul lui peste tot . cand plecati incercati sa ii luati un os nou sa i-l dati chiar in mom in care iesiti pe usa.

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Lun Mar 01, 2010 12:37 pm 
Beagleutz

Cu dormitul in pat e poveste haioasa!
Am cazut de acord cu pritenul meu sa nu o invatam sa doarma cu noi in pat, pentru ca si fostii nostrii caini au fost invatati prost, si la un mom-dat tu esti dat de-o parte si cainele iti doarme in mijlocul patului. Buuun... Cand a venit Bella la noi, avea cosulet frumos, cu perne, moale, langa calorifer, cu jucarie in el, etc. Nici n-a cutezat sa se urce in pat. A doua noapte, la fel, in patutul ei, fara scandal, noi fericiti, cu picioarele intinse :lol: . A treia noapte simt o greutate pe picioare. Ma trezesc si-o vad pe Bella cu-o fata total nevinovata :roll: . I-am spus prietenului meu unde este nebunica, si el a zis adormit: na las-o, ca poate-i frig pe jos.
ATAT. De atunci, la revedere! O dau jos din pat, peste 30 secunde e la loc. Ma trezesc descoperita la spate, cu picioarele adunate, mai nou dorm ca un melc, creca incap intr-o cutie. Si de ce? Ca sa aibe loc minunata asta mica!
De par nu-mi fac mari probleme (inca) o periem aproape zilnic si avem tot timpul cuvertura pe pat, ea stand deasupra. Dar ma gandesc ca o sa se faca mare si atunci chiar ca ne va da pe amandoi jos din pat! Oricum deja are ceva forta in laboantele ei dulci!

In fine, o sa ne impunem si o sa-si reia culcusul de pe jos. Partea cu lasatul singura acasa, n-o sa aibe incotro, trebuie sa se invete! Pana acum noi n-am avut probleme cu ceilalti caini, numai cu ea, dar se va rezolva..sper? :D

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Vin Mar 05, 2010 4:01 am 
Beagle proapat

ben a fost obisnuit de mic sa doarma afara ( in garaj mai bine zis ca a fost prea frig pentru el ).....acuma doarme in fiecare noapte in pat cu parintii mei....dar spre mirarea mea cand il scot peste noapte afara....nu plange si nici nu face ravagii......cu cat cresc cu atat se potolesc :)

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Vin Mar 12, 2010 11:30 pm 
SuperBeagle

Eu insa nu cred ca mai am sanse cu Hector care are aproape 3 ani si nu sta singur fara sa distruga. Indiferent daca e mancat, iesit etc. Noi am fost de vina de la inceput ca l-am carat peste tot, inclusiv la birou iar acum nu putem sa il lasam liber singur in casa. Daca lipsim totusi il punem in cutia lui dar stiu ca nu e comod. De cele mai multe ori, daca nu ne simte prin casa, doarme in cutie, e cuminte dar suntem disperati ca nu putem sa il lasam totusi si singur in casa, ca orice caine.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 13, 2010 12:05 am 
SuperBeagle

ati incercat cu oase? de piele mai mari.. sunt unele cu capetele rotunde cu gust de pui sunt din piele si pana le rup se chinuie . daca e os mare il termina cam intr-o zi.. daca e mic in 2 ore

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Dum Mar 14, 2010 5:27 pm 
Beagleutz

Are si din alea...nici nu se uita la ele... :(
Oricum, cam o data la 2 zile primeste un os de vita cu maduva, si ala-i da de lucru cateva ore bune :) .
Am observat o chestie: cand sunt numai eu cu ea acasa, ma urmareste peste tot, parca ii e frica sa nu cumva sa plec si s-o las singura. Acum, sincer, ne e cam frica s-o lasam singura mai mult de 15 minute, ca se da in spectacol cu vocalizele si razbunarile :lol: . DAR, inainte de pasti o sa-mi iau concediu si o educ eu cumva sa stea macar 2 ore singura si linistita.
Tineti-mi pumnii!!! :roll:

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Dum Mar 14, 2010 7:56 pm 
SuperBeagle

ok atunci bafta!!

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Mie Mar 17, 2010 2:06 am 
SuperBeagle

Hector e mai preocupat de faptul ca e singur decat de orice os i-as lasa. Distruge, are o imaginatie pe care noi nu o cuprinde, nu exista - acolo nu ajunge, pentru ca ajunge peste tot, rupe tot, deschide tot, indiferent cat credem noi ca ne-am securizat spatiul.

Sus

MesajScris: Mie Mar 17, 2010 7:50 am 
SuperBeagle

Sunt de acord si Tara e la fel...
Oare se calmeaza cu timpul?
Oricum noi ii iubim si strangem de fiecare data dupa ei dar totusi :P

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Mie Mar 17, 2010 11:09 am 
Beagleutz

La mine e o problema mai delicata. Eu n-am nimic impotriva razbunarilor micii Bella, ca deh, la urma urmei noi suntem de vina ca am lasat-o singura acasa :D .
Problema e un vecin, care sta chiar deasupra. Inca de la primul nostru caine am avut discutii cu dansul...e genul de om care pur-si-simplu nu iubeste animalele.
Bella mai face scandal cand e singura, si incepe sa howl-aneasca; atunci incepe sa-mi sune si telefonul...-vecinul nebun! Ca parca as putea suna eu acasa sa-i zic Bellei sa faca liniste :roll: ...
Am auzit ca aprox. dupa un an jumatate se mai linistesc. Oricum, nu vreau sa-mi laud copilul, dar Bella e destul de cuminte deja (evident, cu mici exceptii :D ).

Sus
 Profil E-mail  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]