Antrenament Beagle – Nu renuntati!


Antrenamentul câinelui tău Beagle, poate fi un proces dificil, dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să renunți la pretentiile tale fata de câinelui tău și să-l lași să facă tot ce vrea. El trebuie să știe că tu ești stăpânul și „liderul haitei”. Nu poți permite câinelui tău să nu te asculte, altfel vei pierde controlul asupra lui.

Acesta este motivul pentru care trebuie să-ți înscrii Beagle-ul la o un curs in care sa învețe sa te asculte, astfel încât să poți învăța în mod eficient cum să-l antrenezi. Urmeaza mai multe indicații despre antrenament, de care trebuie să ți cont, pentru a avea succes cu Beagle-ul tau.

Ghiduri de instruire Beagle


House breaking – Beagle-ul tău necesită timp și răbdare, dar este ceva care trebuie facut imediat. Aceasta înseamnă că, exact din prima zi când îți aduci Beagle-ul acasă, trebuie să-l anunți că trebuie să-și facă nevoile afară și că sa își facă treburile în casa ta nu va fi tolerat.
Pentru a-i oferi lui Beagle mesajul că afară este locul unde își poate face nevoile, iată ce trebuie să faci în primele 8/9 săptămâni:

 • Scoate-l în fiecare oră
 • Scoate-l dacă devine entuziasmat sau este bine dispus sau dacă are chef de joacă
 • Scoate-l înainte să te culci
 • Scoate-l imediat ce te trezești
 • Scoate-l afară după ce mănâncă sau bea
 • Scoate-l oricând crezi că ar putea avea nevoie să iasă

În primele 8/9 săptămâni, de fiecare dată când Beagle-ul tău își face nevoile afara, laudă-l pentru asta. Nu-i oferi doar o mică bătaie pe spate, ne referim că trebuie să fii foarte entuziasmat, de parcă tocmai ai câștiga la loterie. Cu cât Beagle-ul tău primește mesajul că ceea ce a făcut cu adevărat te-a bucurat, cu atât va dori mai mult să o facă.

Clasa de ascultare

Luați-l pe Beagle la clasa de ascultare imediat ce îndeplinește cerința de vârstă. Pregătirea pentru ascultare vă va ajuta să vă învățați câinele că sunteți șeful și vă va oferi abilitățile și încrederea de a vă antrena câinele cu eficiență.

Coerența antrenamentului

Deoarece câinii Beagle sunt o rasă încăpățânată de antrenat, va trebui să fii ferm și consecvent cu antrenamentul. Acestea fiind spuse, trebuie să știi și când să-i acorzi o pauză câinelui tău. Puii au perioade scurte de atenție. Trebuie să le poți păstra interesul și să îi faci să fie încântați de dorința de a-ți executa comanda.

Disciplina

Beagle-ul tău va trebui să fie disciplinat atunci când face ceva greșit sau nu te ascultă. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să strigi la câinele tău. Pur și simplu îl privești direct în ochi și spui pe un ton ferm „Nu”. Apoi ar trebui să continui să-i arătați calea corectă și să-l lauzi imediat când o face. Disciplina ar trebui să înceapă de când e pui. Notă: Nu vă loviți niciodată Beagle-ul!

Laudă, laudă, laudă!

Când beagle-ul tău îți urmează porunca sau îți face pe plac, laudă-l pentru asta și fă-o tot timpul. Va fi fericit când va ști că te-a făcut fericit.
Crezi că ești pregătit pentru antrenamentul Beagle? Pentru a testa această teorie, de ce nu încercați să-i învățați pe Beagle comanda „Hai” urmând instrucțiunile furnizate mai jos.

Antrenament Beagle – Comanda „Hai”

Comanda „Hai” poate fi una dintre cele mai dificile comenzi pe care o învăța Beagle-ul, dar este și una dintre cele mai importante pentru el, să învețe. Astfel, trebuie să ai răbdare când predai această comandă și nu poți renunța.
Acum, înainte de a intra direct în tehnică, trebuie mai întâi să înțelegeți că există momente în care nu ar trebui să utilizați comanda „Hai”.

Nu-l chemați pe Beagle să vină dacă intenționați să-i faceți o baie, sa ii dați un medicament sau pentru îngrijire. Du-te și ia-ți câinele. Nu vrei să asocieze comanda „Hai” cu o experiență negativă.

Nu-l chemați pe Beagle când nu puteți consolida comanda sau el nu știe cum să răspundă la aceasta. Îl înveți pe Beagle-ul tău să ignore comanda în viitor din lipsa de înțelegere și direcție.

Nu folosiți cuvântul „Hai” pentru comandă dacă observați că Beagleul dvs. a început sa îl ignore. În schimb, folosiți un cuvânt diferit, cum ar fi „Aici” sau „Vino” atunci când îl antrenați.
Bine, acum suntem cu toții pregătiți. Iată cum să învățați comanda:

 1. Asigurați-vă că aveți destule bunataturi pentru a i le da drept recompensă și luați-vă Beagle-ul cu dvs. într-o cameră liniștită, care nu distrage câinele și care este suficient de mare pentru a putea face câțiva pași de câinele dvs.
 2. Când câinele tău este în fața ta și nu te privește, spune-i numele cu o voce puternică, entuziastă, urmată imediat de cuvântul „Hai” De îndată ce începe să-ți răspundă, întoarce-te rapid, așa că trebuie să alerge să te prindă. Odată ce ajunge la tine, atrage-l într-o poziție așezată și dă-i o recompensa și multe laude. Repetați această lecție până când va alerga la voi, imediat ce strigați. Ia o pauză bine meritata.
 3. Când pauza se termină, repetați pasul de mai sus. Cu toate acestea, de data aceasta, înainte de a-i oferi recompensa, ia-l de zgarda în timp ce stă. Hrănește-l cu recompensa în timp ce îl ții. După ce a terminat, eliberați zgarda și spuneți-i „Du-te la joacă!” Ideea către pasul de a se ține de zgarda și apoi de a-l elibera, este să-i dai controlul câinelui tău dupa ce vine la tine. Fără acest control, Beagle-ul tău va face probabil cercuri numai în jurul tău când va veni la tine. Făcându-l să stea, îi atragi atenția. Repetă această lecție până când Beagle-ul tău va sta în fața ta și îi poți lasa zgarda de fiecare dată când îl chemi.
 4. Odată ce ai încredere în înțelegerea lui, încearcă să exersezi în diferite zone ale casei tale, unde există mai multe distrageri. În cele din urmă, veți dori să vă mutați afară în curtea din spate, unde este bine împrejmuită și câinele dvs. nu poate scăpa.
  Scopul tau nu este sa iti chemi cainele ca sa il ti de zgarda si apoi sa-i dai drumul, ci doriți să-l faceți să înțeleagă această comandă, astfel încât să aveți controlul asupra situației, atunci când poate nu mai e in lesa sau din motive de siguranță.

Sursa si copyright: http://beaglesavvy.com/beagle-training.html

Traducere: Echipa Beagle.ro

beagle, dog, pet
Va rugam un Like & Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonați-vă la newsletter!Si descarca gratuit, in format pdf, cartea Beagle pentru Incepatori!

Abonați-vă la newsletter-ul nostru și nu ratați niciodată cea mai recenta postare de pe blog.

EnglishRomanian