Caine Beagle

Temperament:

Cainii Beagle sunt câini simpatici, calmi, afectuoşi , foarte sociabili, curajoşi şi inteligenţi. Sunt o rasă determinată şi atentă, care necesită răbdare, supraveghere şi dresaj. Fiind câini de haită nu le place să fie lăsaţi singuri. Dacă intentionaţi să îi lăsaţi singuri perioade mari din zi, mai bine orientaţi-vă spre altă rasă sau luaţi-le un companion, un alt câine, tot Beagle sau altă rasă. Au tendinţa de a urmări mirosurile care li se par interesante şi de aceea nu este bine să fie lăsaţi liberi fără posibilitatea de a-i controla.

Îngrijire:

Se simt bine şi în apartamente, dar necesită multă mişcare zilnică, pentru ca apartamentul nu este mediul lor. Sunt foarte activi, energici şi cu o mare rezistenţă. Beagle au nevoie de mult exerciţiu, dar o curte de mărime mică spre medie le este suficientă. O plimbare zilnică le face mult bine. Blana lor scurtă nu lasă foarte mult păr, dar nici puţin, şi trebuie periaţi regulat pentru a preveni alergiile la oameni (în apartament cantitatea de păr lăsată devine repede vizibilă). Fiind genetic predispuşi spre o activitate intensă, în apartament au tendinţa de a se îngrăşa, asa că este bine să-i hrăniţi cu moderaţie şi să le asiguraţi o activitate suficientă.

Dresajul:

Beagle sunt câini inteligenţi şi hotărâti, ceea ce face ca dresajul de mic să fie o necesitate. Altfel, pot fi foarte încăpăţânaţi şi dominatori. Nu reactionează bine la pedepse fizice, astfel încat se recomandă dresajul pe bază de recompense şi stimulente. Datorită reflexelor de câine de vânătoare, un minim de comenzi este obligatoriu a fi ştiute: Stai, Nu, Adu, Vino, Şezi. Câinele trebuie obişnuit să nu mănânce de pe jos şi să se abţină de la a cerceta tot ce i se pare interesant. Beagle au reputaţia de a-şi băga nasul şi a gusta orice, ceea ce le aduce o mulţime de necazuri. Anecdotic, se spune despre ei ca nu au sânge pentru ca în acelaşi timp să le funcţioneze nasul şi urechile, aşa ca dacă au prins un miros, devin surzi (la comenzile stăpânilor)

Boli:

Rasa este una solidă, rezistentă la boli. Genetic, unele exemplare pot suferi de boli de ochi, de inima şi de oase, şi de aceea este bine sa cunoaşteţi istoricul părinţilor acestora. În acest sens se recomanda a se evita achiziţionarea de pui de la petshop-uri sau intermediari. Cel mai bine ar fi să vă adresaţi unor crescători cu canise înregistrate la Asociaţia Chinologică, care vă pot furniza pui din părinţi care nu suferă de boli genetice.

Vanatoare:

Beagle este un copoi de vânătoare de talie mica, care se bazează pe mirosul său fin. Rasa este folosită pentru urmărirea după miros, în zone de câmpie, deal sau pădure, la vânătoarea de iepuri, vulpi, mistreţ. Dispun de o rezistenă mare la alergare pe distanţe lungi, dar trebuie dresaţi foarte bine înainte de a putea să ieşiţi cu ei liberi. Pentru obţinerea dreptului de reproducere, este obligatoriu să treacă proba de lucru, ceea ce presupune să fie obişnuiţi cu focuri de armă, să ştie să ia urma şi să înfrunte animale sălbatice.

© 2018 Beagle.ro. Toate drepturile rezervate.

dog, beagle, mammal

Link extern:

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Beagle

Va rugam un Like & Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonați-vă la newsletter!Si descarca gratuit, in format pdf, cartea Beagle pentru Incepatori!

Abonați-vă la newsletter-ul nostru și nu ratați niciodată cea mai recenta postare de pe blog.

EnglishRomanian