Ce face faimos, un Beagle!?

Ati auzit de Snoopy, renumitul Beagle din lume? Personajul de desene animate care a devenit atât de popular atat în rândul copiilor cat si în rândul adulților. A devenit popular nu doar în emisiuni de televiziune, reviste …

thanksgiving, parade, snoopy

.. ci și in filme și în diferite colecții, cum ar fi cani, perne, prosoape, genți și alte lucruri. Ce este atat de interesant la un Beagle, ca a putut deveni celebru si atat de faimos?

Caractersticile

Beagle, un câine de talie medie, face parte din grupul câinilor de vanatoare. Acești câini cu au un deosebit simt olfactiv. E dezvoltat în primul rând pentru urmărirea iepurelui de camp (salbatic) și a altor vânate. Acestia au simtul dezvoltat in mod special pentru a simti mirosul de pe sol. Mai mult, simțul dezvoltat al mirosului și instinctul de urmărire sunt principalele motive pentru care sunt utilizate in detectia importurile și a produselor alimentare interzise.

Acești câini de dimensiuni medii sunt în general între 33 și 38 cm la nivelul umarului și cântăresc între 9 și 11 kg. Corpul muscular al acestei rase este acoperit cu o blană scurta, netedă și dură și vine într-o gamă variata de culori. Cel mai comun este Tricolorul, alb cu zone negre mari și zone de umbrire maro deschis. Există, de asemenea, Classic Tri, precum și Faded Tri. Beagle poate apărea, de asemenea, în varietate în două culori, cu culoarea albă ca bază.

Personalitate

Temperamentul lor fericit este un alt motiv pentru care sunt aleși ca animale de companie de către majoritatea iubitorilor de câini. Aceste animale ce haita, se bucură de companie și se pot înțelege bine cu alți câini. De asemenea, sunt buni cu copiii. În ciuda inteligenței lor, beagle-ii pot fi greu de antrenat, deoarece au instictul lor innascut de urmaritori desavarsiti si de multe ori iei se pot pierde in aceste urmariri de mirosuri diverse. Ei intra in lumea lor de urmaritori și tind să-și urmeze propriul simț al mirosului, de aceea sunt uneori greu de antrenat.

Sanatate

Această rasă poate trăi până la doisprezece ani. Se știe că au putine probleme de sănătate moștenite, dar sunt predispuși la epilepsie, hipertiroidism, infecții ale urechii datorită urechilor lungi clapauge și problemelor oculare, cum ar fi glaucomul și distrofia corneei. În cazuri rare, beagle-ii la o vârstă foarte fragedă, pot fi afectate de o artrita poligenică imunitara, o afecțiune în care sistemul imunitar atacă articulațiile.

Vanatoare

Deoarece sunt dezvoltati în primul rând pentru a vâna iepuri, rezistența lor este mare și la fel si energia lor. Nu se obosesc ușor atunci când sunt alergati, cu toate acestea, este necesar sa practice exerciții regulat, deoarece beagle-ii inactivi pot deveni obezi. Stapanii Beagle-ilor sunt resposnabili de pastrarea unei greutati optime, ajustand nivelul de efort cu alimentatia. De asemenea, stapanii lor trebuie să fie conștienți de faptul că această rasă mănâncă ori de câte ori există alimente în jur. Ceva de care proprietarii trebuie să fie atenți! Natura lor ca câini de vanatoare, poate provoca răni ușoare, atunci cand sunt folositi in acest scop. Ranile ar putea fi tăieturi și entorse, așa că asigurați-vă că aduceți împreună cu dvs. obiectele necesare atunci când sunteți la vânătoare.

Un beagle faimos

Acestea sunt principalele motivele pentru care acești câini prietenoși și fericiți au câștigat atenția nu doar în filme, articole, televizoare și reviste si cel mai important în inimile fiecărui iubitor de câini.

Dar cel si cel mai important lucru pentru care ei sunt atat de populari, indragisti si iubiti, este faptul ca sunt fooooaaarrtteeee DRAGALASI!!! Cum sa nu ii iubesti, atunci cand le vezi urechile acelea dragalase si clapauge, boticul lor rotund si ochii lor mari si blanzi. Iar cand mai vezi ce nazdravanii si boacane fac, poate te infurii pe moment, insa apoi de distrezi pe saturate!

beagle, dog, sleeping

Text tradus, adaptat si completat de Admin Beagle.ro, dupa articolul din limba engleza, de la sursa: ArticlesFactory.com

Voi ce iubiti la Beagle-ul vostru? Lasati-ne un comentariu mai jos!

Va rugam un Like & Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonați-vă la newsletter!Si descarca gratuit, in format pdf, cartea Beagle pentru Incepatori!

Abonați-vă la newsletter-ul nostru și nu ratați niciodată cea mai recenta postare de pe blog.

EnglishRomanian