Cum aleg un Beagle, care va fi usor de antrenat!

Cand incercati sa va cautati un animal de companie Beagle, in mod natural veti cauta unul care sa va fie un bun prieten, dar cu siguranta veti dori…

cum aleg un Beagle

… unul care să poată fi si ușor de antrenat. Mai jos iti vom prezenta cum alegi un Beagle, pe care il vei putea antrena usor.

Când lucrați cu un Beagle mai maleabil, munca depusa pentru dresaj va fi mult mai ușoara. În timp ce un Beagle încăpățânat poate pune unele probleme în antrenament, el poate fi dresat de cineva cu experiență. Dar, daca vreti sa il invatati lucruruile de baza, ati face mai bine să va găsiti un Beagle care să învețe repede. Când mergeti sa vedeti mai multi caini pentru a va alege unul, trebuie sa urmariti cateva aspecte, cum ar fi personalitatea și vârstă.

Personalitate usor de antrenat?

Un caine Beagle care este mai calm va fi mult mai ușor de antrenat. Deși este probabil mai ușor să dețineți un astfel de Beagle, asta nu inseamna neaparat ca un Beagle exuberant, hiper activ, nu poate fi usor antrenat, dacă aveți ceva răbdare. Cheia este să alegeti si sa luați cu voi acasă un Beagle cu care simtiti ca incepeti sa inchegati o legatura. Trebuie sa simtiti ca acel Beagle se potriveste cu dumneavoastra, ca se creaza o legatura. Un astfel de Beagle va fi foarte simplu de antrenat, indiferent dacă este hiper activ sau placid, supus sau dominant.

Un Beagle supus va prezenta, de obicei, mai puține probleme în antrenament decât o va face unul dominant. Pentru a descoperi dacă însoțitorul tău este supus, privește-l în ochi. Dacă acel cățeluș se uită mai întâi în altă parte, asta arată supunere. Un alt test pe care il puteti face, este acela de a incerca sa il intoarceti cu burta in sus. Un Beagle supus va va permite sa faceti acest lucru, iar un Beagle dominant va opune rezistenta si va incerca se răstoarne.

Conteaza vârstă cand vine vorba de antrenamet?

Vechea zicală este că nu poți învăța un câine bătrân un nou truc și o mulțime de oameni cred că Beagle-ii adulți nu pot fi antrenați. Dar acest lucru este departe de a fi adevărat. Mulți Beagle-i adulți învață chiar mai repede decât puii. Beagle-ii adulți au adesea o capacitate mai bună de a se concentra asupra învățării decât puii și sunt mai stabili. Beagle-ii adulti pot face ca animale de companie sa fie grozave și se pot dovedi foarte ușor de antrenat, ceea ce este un caz bun pentru a sprijini salvarea cainilor adulti.

Concluzie

Orice persoana care isi doreste un Beagle, ar trebuie sa isi puna intrebarea “Cum aleg un Beagle care va fi usor de antrenat?”.

Asa cum exista diferite personalitati la oameni, asa exista si la caini. Si la fel cum unele personalitati sunt compatibile intre oameni, la fel exista si personalitati ale oamenilor si ale cainilor care se potrivesc intre ele si rezoneaza mai bine impreuna. Poate unei firi de om mai linistita i se potriveste un caine cu mai multa energie, sau invers. De aceea când căutați un Beagle, cel mai important este sa căutați unul care face clic cu dumneavoastra. Dacă găsiți Beagle-ul cu care vă puteți crea o conexiune, vă va face antrenamentul mult mai ușor.

cum aleg un Beagle

Text tradus, adaptat si completat de Admin Beagle.ro, dupa articolul din limba engleza, de la sursa: EzineArticles.com.

Tu cum ti-ai ales Beagle-ul? Ai avut dificultati in antrenarea lui? Lasa-ne un comment! Sau scrie-ne pe Forum.

Va rugam un Like & Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonați-vă la newsletter!Si descarca gratuit, in format pdf, cartea Beagle pentru Incepatori!

Abonați-vă la newsletter-ul nostru și nu ratați niciodată cea mai recenta postare de pe blog.

EnglishRomanian