Cum sa iti intelegi cainele

Dresajul catelului tau poate fi mai usor si mai distractiv, atunci cand intre caine si stapan exista o comunicare. Tine minte, limbajul trupului este foarte important: miscarea urechilor, a cozii, pozitia botului si altele. Iata un mic ghid de interpretare al gesturilor catelului tau : Daca vei sti cum sa interpretezi toate acestea, dresajul si viata de zi cu zi alaturi de cainele tau, vor fi mult mai usoare.

Dominant

Veti observa ca un catel dominant are urechile ridicate spre inainte sau spre spate, botul intredeschis sau inchis, ochii larg deschisi sau privire fixa, corpul drept, incordat, cu coada indreptata in afara corpului sau posibil infoiata. Un latrat usor si afirmativ, poate fi des intalnit.

Prietenos

Un catel prietenos are urechile semete, ochii deschisi si mereu atent in jur, un bot relaxat, mers relaxat, un latrat scurt, posibil plangacios.

Jucaus

Pozitie arcuita cu miscari energice ale cozii inseamna hai sa ne jucam.

Ascultator

Urechi usor lasate spre spate, ochii inchisi si laba ridicata arata o supunere totala. Cainele nu este fericit, insa arata ca nu este dispus sa atace.

Agresiv

Urechi lasate pe spate, ochi cu privire ingusta si suspicioasa, corpul incordat, botul larg deschis cu coltii la vedere, coada ridicata si posibil infoiata. Maraitul cu coltii la vedere este tipic acestui temperament. Ingrijorat – Latrat ascutit si scurt, combinat cu bombaneala, urechi aplatizate si parul de pe ceafa ridicat , inseamna sunt ingrijorat sau ceva nu este in ordine.

Speriat

Un caine arata teama atunci cand are o pozitie usor lasata, coada in jos sau chiar ascunsa, spate arcuit, cu o privire nedumerita si dezorientata si chiar pupile dilatate. Cainii adesea latra de frica, in mod special cand sunt imprejmuiti, de un gard spre exemplu, sau cand sunt in lesa. Stresat – Un caine stresat adesea va avea urechile spre spate si lasate in jos, botul larg deschis si o respiratie rapida. De asemenea umerii lasati, spatele cocosat, coada ascunsa si pulpele incordate sunt semne ale stresului. Uneori mai intervine si un usor tremurat. Acum , ca ati invatat mai multe despre ce vrea sa va comunice patrupedul Dumneavoastra, ci ajutorul limbajului trupului, incercati sa asociati toate acestea cu dresajul sau.

Autor: Richard Cussons, Soursa:http://www.articlealley.com Toate drepturile asupra versiunii in limba romana aparţin beagle.ro © 2007

pet, animal, puppy
Va rugam un Like & Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonați-vă la newsletter!Si descarca gratuit, in format pdf, cartea Beagle pentru Incepatori!

Abonați-vă la newsletter-ul nostru și nu ratați niciodată cea mai recenta postare de pe blog.

EnglishRomanian