Decizii, Decizii, Decizii

Decizia de a detine un animal de companie, in special un caine, este o problema serioasa si nu trebuie tratata cu usurinta.

O decizie obiectivă bine luată în considerare poate duce la multă plăcere și fericire. În schimb, o alegere pripită și neînțeleaptă poate duce la frustrare și nefericire.

După cum a spus Barbara Woodhouse, un antrenor de câini faimos la nivel mondial „Nu există câini răi, ci doar proprietari neexperimentați”.

Din păcate, mulți oameni nu iau în considerare toți factorii implicați atunci când decid să-si cumpere sau să adopte un animal de companie.

De multe ori copiii au o mare influență în aceste chestiuni. Adesea cu rezultate nefericite și uneori cu consecințe tragice.

decizii, decizii, decizii

Locuiesc într-o zonă în care mulți oameni au case de vacanta. De mai multe ori decât îți poți imagina că părinții cumpără pui de caini, atunci când vin aici pentru vară și îi abandonează când pleacă toamna.

O parte a acestei probleme este că suntem o societate foarte bogată, deoarece unele dintre aceste animale abandonate sunt câini de rasă pură. Pot să atest acest lucru pentru că avem un Shi-Tzu de rasă pură de șase ani pe care l-am adoptat acum cinci ani. Și am adoptat câini neglijați înainte. De asemenea, am cumpărat câini înregistrați AKC, deci nu suntem împotriva acestei practici. Orice ți se potrivește este de bun augur.

Când a fost salvată, a fost slăbită, iar pielea i-a fost ruptă de pe spate. Centrul de ingrijire animare a avut grija de ea pana a pus-o ​​înapoi pe picioare și când am primit-o, ea cântărea doar șapte kilograme. În mai puțin de șase luni și-a dublat greutatea. Este un câine minunat, dar încă îngrozit de oameni, în special de bărbați.

Acesta este un exemplu al numeroaselor incidențe. Acesta are un final fericit. Mulți nu sunt morți din cauza supraîncărcării Facilităților și a ajutorului.

Dar să revenim la unele dintre sursele de bază ale acestei dileme. Multe dintre probleme se datorează faptului că adesea oamenii nu-și iau timpul să ia în considerare toți factorii implicați înainte de a-și procura un câine. Apoi ajungi fie cu oameni nefericiți, fie cu animale de companie mizerabile. Nu fiecare stapan isi abandonează sau abuzează cainele, insa mulți trăiesc cu regret alegera de a cumpara un caine pentru un sezon.

Iata cativa factori care justifica luarea în considerare.

Resposibilitate:

Îți asumi responsabilitatea unei creaturi neajutorate care depinde în totalitate de tine. Nu se poate hrăni sau adăposti. Dacă este rănit, nu se poate îngriji singur. Câinii au nevoie de îngrijire, sa fie tunsi, spalati și mai ales sa li se ofere multa atenție și dragoste; ei singuri nu si le pot oferi.

Cheltuieli:

Astăzi este scump să ții un animal de companie. Mulți au nevoie de îngrijire scumpă. Mâncarea pentru câini nu este ieftină. Există facturi medicale obligatorii și taxe de licență. Chiar și adoptarea unui câine este destul de costisitoare și, de obicei, ești obligat să plătești pentru a-l steriliza.

Mediu inconjurator:

Acest lucru este foarte important și adesea este rădăcina unor probleme grave. Câinii mari au nevoie de curti mari pentru a trăi și a face mișcare. Cu toate acestea, oamenii care locuiesc în apartamente mici cumpără adesea monștri. Persoanele în vârstă cumpără câini mari, cand ei nu pot umbla si alerga suficient de repede pentru a se juca cu ei si a le face fata.

Probleme de alergie:

Unii proprietari au probleme respiratorii. Unele tipuri de câini sunt o problemă mai mare decât altele. Unii câini precum Shi-Tzus și alții sunt practic alergenici. Înainte de a cumpăra un caine verificați si acest lucru, există o mulțime de informații pe Internet.

Naparlire:

Câinii au practic trei tipuri de blana.

Părul scurt, fără substrat. Naparleste, dar nu prea rău și sunt ușor de întreținut. Exemple: fox terriers, bulldog, Beagle, etc.

Lungime medie cu substrat: Naparleste mult și au nevoie de mult periaj, dar nu au nevoie de îngrijire scumpă,
Exemple: Cainele lup, Reteivers, Collies, etc.

Păr lung: Nu naparlesc deloc și au foarte puțin miros. De multe ori nu prezintă o problemă de alergie. Necesită multă periere și îngrijire frecventă, scumpă. Exemple: Pudelii, Shi-Tzus, Lhasa-apsos.

Dacă dumneavoastră sau soțul dumneavoastră sunteți preteniosi în legătură cu casa, îmbrăcămintea și mobilierul, atunci aceasta poate fi o problemă importantă.

Copii:

Creaza multe probleme, copiii mici nu ar trebui să aibă câini. Cel mai bland caine, dacă este provocat de un copil nevinovat, dar neastamparat, poate mușca. Un câine este încă un câine. Copii cei mai mari și doresc animalul de companie și promit să-l îngrijească. Știi ce se întâmplă. Mama sau Tata ajung să aibă grijă de câine.

Factorul de timp:

Astăzi, cu majoritatea părinților care lucrează, este dificil să ai grijă de un câine. Ei ai nevoie de grijă și afecțiune. Fac parte din familie. Au nevoie de atenție, au nevoie de periere, spalare, hrănire și de exerciții. Dacă nu aveți timp să vă dedicați, nu dețineți unul.

Temperament:

Câinii ca oamenii sunt indivizi și au temperamente. Uneori puteți obține un animal de companie cu care sunteți incompatibil. Acesta este un motiv pentru care susțin adoptarea câinilor care sunt puțin mai maturi. Acest lucru este important dacă aveți în vedere un cățeluș metis. Toți sunt drăguți când sunt bebeluși, dar nu știi niciodată cum vor arăta când vor crește.
Cu toate acestea, rasele mixte merită luate în considerare. Adesea au temperamente mai bune decât speciile crescute pur. De asemenea, unii dintre cei mai superbi câini pe care i-am văzut au fost rase incrucisate. În ceea ce privește inteligența, uită-te doar la câinii de film; aproape toti sunt idioti.

Luați în considerare toți acești factori și alții relevanți și, dacă sunteți la fel ca noi, veți găsi că merită să aveți un prieten iubitor pe viață. Alege-l!

Pentru mai multe informații despre animalele de companie, accesați link-ul.

Scris de: George W. Cannata autor și editor al site-ului web www.caveatemptorus.com.

Tradus de beagle.ro.

Sursa articolului

Tu ce parere ai? Esti de acord cu autorul articolului?

Va rugam un Like & Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Abonați-vă la newsletter!Si descarca gratuit, in format pdf, cartea Beagle pentru Incepatori!

Abonați-vă la newsletter-ul nostru și nu ratați niciodată cea mai recenta postare de pe blog.

EnglishRomanian